Hodjanernes Blog

7 november 2006

Det seneste år har svenske krisecentre i Malmø haft 25-30 sager med voldsramte kvinder, der er flygtet fra danske ægtemænd med indvandrerbaggrund.

Agneta Frick, leder af et kommunalt krisecenter i Malmø, siger, at kvinderne kommer fra tvangsægteskaber, hvor parret er flyttet til Sverige for at omgås de danske udlændingeregler.

– Disse kvinder er ekstremt udsatte. De har været udsat for fysisk og psykisk vold og er helt isolerede. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem, men det er i bund og grund et dansk problem, som vi føler er blevet eksporteret til Sverige, siger hun til Berlingske Tidende.

Mere på DR

Mon ikke de ville blive udsat for vold – uanset hvor de og ægtemanden opholder sig? Og det er jo ikke Danmark, der har bedt Sverige om at give ophold til parrene.

7 kommentarer »

 1. Ægteskaberne er i vid udstrækning indgået, fordi én af ægtefællerne med i handelen får adgang til de urene vantro andenrangsmenneskers Europa.
  Uden muligheden for at tage ophold i Sverige, var de fleste af disse ægteskaber derfor ikke blevet til noget; så egentlig er svenskerne medskyldige i hustruvolden.

  Like

  Kommentar af antisalafisten — 7 november 2006 @ 10:57

 2. Det er naturligvis ikke et dansk problem, Sverige bør selvfølgelig ikke give opholdstilladelse til disse unge par. Skrækkeligt at forældrene absolut skal have dem gift så tidligt, at kvinderne ikke har mulighed for at uddanne sig og de unge mænd åbenbart ikke har lært at styre deres temperament. Kvinderne/pigerne ville nok blive lige så forfærdeligt behandlet, om de havde fået lov til at opholde sig i Danmark.

  Like

  Kommentar af tabuka — 7 november 2006 @ 12:16

 3. ->2: Eller ethvert andet sted!

  Like

  Kommentar af hodja — 7 november 2006 @ 15:13

 4. Det som er et problem er at de kvinder kommer fra en kultur hvor det er fuldt accepteret at slå sin kone, de kender ikke bedre og unge mænd som ellers er opvokset i Danmark har frit slag.

  Det er nu værre når det er kvinderne der er opvokset i Danmark og manden kommer fra det kultur niveau for at udføre sin ret til at slå kvinden.

  Arrangerede ægteskaber burde helt forbydes ved straf.

  Like

  Kommentar af Thomas Bolding Hansen — 7 november 2006 @ 16:50

 5. Berlingske Tidende vender tingene på hovedet. Det er ikke Danamrk der ‘eksporterer’ tvangsgifte til Sverige. Det er den svenske lovgivning der er alt for slap. Det er altså i sidste ende Sverige der selv bestemmer hvem de vil give opholdstilladelse.

  Like

  Kommentar af JensH — 7 november 2006 @ 20:16

 6. Og eksport forudsætter, at ‘varen’ har været inde i landet (DK), hvad halvdelen af dem, de påstår, er eksporterede, ikke har.

  Like

  Kommentar af Hodja — 7 november 2006 @ 23:39

 7. -> ad 4
  Bolding Hansen står ikke alene med sit synspunkt – læs evt. denne.:
  http://seattlepi.nwsource.com/national/1107AP_Palestinians_No_Shelter.html

  Like

  Kommentar af anker — 8 november 2006 @ 09:24


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: