Hodjanernes Blog

15 juli 2006

Lidt koranlæsning: Det muslimske paradis og måder at komme derind

Islam (ordret: underkastelse/submission) lærer muslimerne (ordret: den som underkaster sig allah/submit), at til Paradis er der ingen automatisk adgang. Muslimerne går i graven og afventer genopstandelsesdagen, hvor allah vejer ens gerninger mod hinanden og afgør, hvem der kommer ind. Den der ikke kommer ind kommer i hullet (helvede/Hawiyah) (Koran: 101:6-9)

Men der er en udvej. Hvis du dør i jihad; dvs hvis du dør, mens du bekæmper allahs fjender, som bestemt af islamisk fiqh (juridisk betegnelse: Qutb al-Fiqh: islamiske lovbøger) som følger: jihad er bekæmpelse af enhver, som står i vejen for udbredningen af islam. Eller enhver som nægter at overgive (submit) sig til islam (Koran: 8:39).

Hvis du dør i jihad, skal du ikke afvente dommedag i graven – du bliver ført direkte til Himlen. Jihad er en kontrakt mellem allah og muslimerne: hvis du kæmper for allah kommer du direkte i paradis. (Koran: 4:74 og 9:89).

Når en muslim dør i jihad, bliver han også begravet på en anderledes måde. Når muslimer dør, bliver liget vasket og klædt på med rent tøj, som om han skal i moskeen. Når muslimen dør i jihad, bliver han ikke vasket eller får rent tøj på. Han begraves, som han døde. Blodet er hans vidne for allah – et ærestegn. Muslimerne tror på, at englene vil behandle en sådan person med ære og respekt.

Kom igen Jørgen Bæk Simonsen!

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: