Hodjanernes Blog

12 juni 2006

Vi er ikke danske mere

For eksportfirmaer som Henning Larsens Tegnestue og Arla Foods er det blevet lysende klart, at skiltningen med Danmark kan være en direkte belastning. Ikke bare på det mellemøstlige marked, men potentielt også på andre vigtige markeder, som for eksempel det kinesiske. Den usentimentale konklusion hos disse to firmaer er, at et historisk hjemmetilhørsforhold til Danmark eller Skandinavien ikke skal have lov til at stå i vejen for firmaernes globale markedsplacering, fremgik det forleden af erhvervskonferencen »Business as a Cultural Bridge« på Københavns Universitet.

Det at brande sig som dansk blev et kæmpe problem. Det var ligesom, at man var Dansk Folkepartis ufrivillige repræsentant, når man rejste rundt i Mellemøsten.« Louis Becker, der lige har været i Kina, advarede imod, at den dårlige karma har potentiale til at brede sig: »Problemet er ikke kun i Mellemøsten. Selv kineserne begynder at spørge: »Hvad er det med jer danskere? Hvorfor kommer I til Kina, hvis det er, at I ikke kan lide udlændinge?«

Mere på Weekendavisen

De har vist ikke læst nyherderne idag – eller set eksporttallene. Og de som handler med diktaturstater som Kina og de mellemøstlige lande, må selv vide, at de stikker hovedet i løvens gab.

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: