Hodjanernes Blog

20 februar 2006

Kanossagang 2

Kirkefolk håber Muhammed-krisen er aftagende

De egyptiske muslimers vrede over Muhammed-tegningerne er dæmpet en smule, vurderer biskop Steen Skovsgaard fra Lolland-Falster, efter at en dansk delegation af kirkefolk har været på forsoningsrejse til Kairo.

Det kunne godt se ud, som om bølgen er brækket lidt. Mange giver udtryk for, at de gerne vil videre. Danmark blev heller ikke nævnt i fredagsbønnen, som det ellers har været tilfældet, sagde Steen Skovsgaard til Ritzau inden hjemrejsen fra Kairo.

Mødte religiøse ledere
Delegationen, der også talte Viborg-biskoppen Karsten Nissen og repræsentanter for den katolske og anglikanske kirke samt Danmission og Det Mellemkirkelige Råd, mødtes lørdag eftermiddag med Egyptens minister for religiøse anliggender, Mahmoud Zaqzouq.

Vi fik afleveret vores budskab om, at Danmark ikke er et islamofobisk land, at muslimerne har gode forhold, og at der er religionsfrihed i Danmark, og vi gentog, at Jyllands-Posten har sagt undskyld, sagde Steen Skovsgaard.

Kurrer på tråden
De danske kirkefolk mødtes lørdag også med stormufti Muhammed Sayed Tantawi, som er religiøst overhoved for verdens sunnimuslimer. Samtalen foregik i fordragelighed, men efter mødet skærpede stormuftien pludselig tonen, da han over for egyptiske medier krævede, at der indføres en verdensomspændende lov, som forbyder enhver form for nedgørelse af religiøse symboler. Han sagde dog også, at han var meget glad for den danske delegations besøg, og at dialog med Danmark er vigtig.
Stormuftiens krav om global “fredning” af religion blev imidlertid ikke gentaget af ministeren for religiøse affærer, Mahmoud Zaqzouq, noterede Steen Skovsgaard.

Man lærer jo efterhånden hernede, at det, der ikke bliver sagt, også kan være af betydning. Og ministeren fik ikke sagt, at international lov må ændres med bestemmelser om, at man ikke må forhåne religion, siger Steen Skovsgaard.

DR-DK: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/02/19/143925.htm

250px-Canossa-three.jpg

1 kommentar »

  1. Sikke en bodsgang: “vores budskab om, at Danmark ikke er et islamofobisk land, at muslimerne har gode forhold, og at der er religionsfrihed i Danmark, og vi gentog, at Jyllands-Posten har sagt undskyld”.

    Det er jo stort set det samme som at knæle i sneen og trygle om tilgivelse… det er da indlysende (sarkasmen driver ned af væggene).

    Like

    Kommentar af Marie — 21 februar 2006 @ 05:24


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: