Hodjanernes Blog

14 februar 2006

Biskop: Jeg har god samvittighed

Biskop Kjeld Holm mener, at det kun er rimeligt at lade stiftet betale for biskoppens 60 års fødselsdag.

»Jeg har god samvittighed. Jeg mener ikke, at stiftet har brugt for mange penge på min fødselsdag.«Sådan siger biskop Kjeld Holm, Århus Stift, efter at dagbladet B.T. har beskyldt de danske biskopper for at frådse med pengene, når de fejrer sig selv. Biskop Erik Normann Svendsen, Københavns Stift, har således brugt 118.000 kr. på at holde sin 60 års fødselsdag i 2001, mens Århus Stift brugte 84.000 kr., da Kjeld Holm i fjor fyldte rundt og inviterede 550 gæster til reception på Diakonhøjskolen.

Gæsterne fik kanapeer samt fri kaffe, vin og øl.

Ikke urimeligt

»Det synes jeg ikke er urimeligt i forhold til, hvad der ellers bliver brugt på at holde receptioner for folk i offentlige embeder. Jeg var med til tidligere amtsborgmester Ib Frederiksens (S) afskedsreception, og den har formentlig kostet mere end min fødselsdag. Det samme gælder Johannes Flensted-Jensens 60 års fødselsdag,« siger Kjeld Holm.

Han inviterede omkring 2.900 menighedsrådsmedlemmer og 315 præster fra stiftet til fødselsdagen.

Netop fordi gæsterne er personer, han kender i kraft af sit job, mener han, at det er rimeligt at lade stiftet betale regningen.

»Når man beklæder et offentligt embede, så får man en meget stor omgangskreds. Det er jo heller ikke mig som person, der bliver fejret, men biskoppen. Kjeld Holm blev fejret efterfølgende af familie og venner ved en privat fest på Samsø, og den betalte jeg skam selv,« siger Kjeld Holm.

Billigst i Roskilde

Alle biskopper har ladet repræsentationskontoen betale for deres reception – billigst var Roskilde Stifts biskop, Jan Lindhardts, 60 års fødselsdag i 1998, som kun kostede 2.000-3.000 kr.

Jyllands-Posten: http://www.jp.dk/aar/artikel:aid=3556178/

Nej da – hvad betyder en lille komsammen med 3215 gæster, kirkeskatten skal jo fyres af hvert år. Skam dig Lindhardt – det må du gøre bedre næste gang.

2 kommentarer »

  1. […] meget var 2 sølvpenge for denne samaritaner? En overkommelig sum eller en følelig udgift? Uanset var hans udgifter begrænsede og overskuelige. Det drejede sig om betaling for højst nogle […]

    Like

    Pingback af Angående 10 principper om kirke og migration « Hodjanernes Blog — 25 september 2010 @ 21:49

  2. […] meget var 2 sølvpenge for denne samaritaner? En overkommelig sum eller en følelig udgift? Uanset var hans udgifter begrænsede og overskuelige. Det drejede sig om betaling for højst nogle […]

    Like

    Pingback af Glædelig jul til Præsteinitiativet « Hodjanernes Blog — 15 november 2012 @ 00:05


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: